Flisa

Flisas egen sida

Åbyfjordens FlisaFödelsdatum: 2016-07-19

Reg.nr: SE46031/2016

Kön: Tik

Färg: Svart med vitt tecken på bringan

Pälstyp: Storlockig (?)

Uppfödare: Jill Blomgren, Åbyfjordens Kennel, Hunnebostrand


Veterinärdata:När Axas dotter Tova (Clayhill Eponine) väntade sin tredje kull bestämde jag mig för att ställa mig i kö för en tikvalp. Jag berättade för Jill Blomgren på Åbyfjordens kennel att jag trodde att det var meningen att Åbyfjordens Flisa skulle flytta till Lerberget. Jag visste att det var deras F-kull som var på gång och jag har i många år velat ha en hund som heter Flisa, så då föll sig namnvalet lätt.


Den 19 juli ringde Jill på eftermiddagen och sa att Tova snart skulle börja föda. När den första valpen var född fick jag en bild på henne och då kändes det att detta var min Flisa. Hon fick ett rött halsband. Sedan föddes 1 hane och 5 tikar till. Naturligtvis kunde jag ju inte veta vilken av tikarna som skulle bli min.


Den 29 augusti åkte hundarna och jag upp till Jill och Lasse för att titta på valparna och då bestämde jag mig ganska snabbt för tiken med det röda halsbandet. Jill hade pratat mycket om henne så det hjälpte mig också i mitt val.


Den 17 september åkte jag med äldste sonen och hans flickvän upp till Hunnebostrand och hämtade Flisa. Nu är det lilla yrvädret här och försöker få igång de äldre damerna som tycker att hon tidvis är ganska besvärlig.


Kennel Clayhill © 2009 • Östra vägen 9, SE-263 52 Lerberget • Gunnel 076-102 04 58 • info@kennelclayhill.se