Soyas minnessida


Soyas egen sida

Nelum-Himalis Coquette aka Soya


SE UCH, DK UCH, NO UCH, Norsk Vinnare 2011, Nord UCH, Int. UCH.


Veterinärdata:

Höfter: A och B
Armbågar: 0 och 1
Ögon: Utan anmärkning Senaste undersökning: 2010.11.17


Reg.Nr: S69636/2007
Kön: Tik
Färg: Svart med vita tecken på bringan
Pälstyp: Smålockig
Uppfödare: Nelum-Himalis Kennel / Göran och Ritva Sjöström, Borgå, Finland


Född: 2007.10.06 Död: 2019.11.06
Joachim skrev på hemsidan:
”Redan innan Ritva och Göran Sjöström åkte till Frankrike för att para sin tik Elle med Vaillant, så hade vi framfört våra önskemål om att få köpa en tik i den händelse att mötet skulle bära frukt. Min hustru tyckte att det kunde vara en perfekt 60-års present till mig. Allting gick som det skulle och Gunnel och jag flög till Helsingfors när valparna blivit 5 veckor den 9 november för att spana in valparna.
Jag hämtade min present på Helsingfors flygplats den 2007.12.01. Med på planet var också Maja Holmström med sambo som hämtade Soyas syster Dixie ( Nelum-Himalis Cherie).
Soyas kropp är kompakt och väl musklad efter alla simturer i Öresund, samt otaliga lopp och brottningsmatcher med sina ”systrar” i sand och tång på stranden. Hon anses av många bedömare som en mycket lovande hund. Hon är en mjuk, tillgiven, lugn och trygg hund”

Soya var verkligen allt det fina hennes husse skrev om henne och han var mycket stolt över henne. Det fanns ingen så trogen och ingen som alltid ville vara till lags som hon. Hon tog det mesta med upphöjt lugn och hade verklig integritet. Hon gick alltid nära mig på våra promenader. Hon älskade att leka med Ebba och bollen ända till slutet. Hon var den alla ville ha i ändan av kopplet när vi hade sällskap på promenaden. Minsta barn kunde klara att gå med henne.
Soya fick 5 barn och 4 barnbarn. När någon av de andra hade valpar älskade hon att vara nanny och hon lät Ebbas valpar dia henne. Hon kunde inte hålla sig ifrån valplådan och Ebba var bara glad för att få hjälp.

I oktober 2018 blev Soya sjuk och det visade sig att hon fått trombocytopeni. Efter några hemska dagar svarade hon på cortisonbehandlingen som hon sedan fick leva med under ett helt år. Det var hjärtskärande att se cortisonets nedbrytande effekt på hennes kropp och päls, men hon mådde ändå ganska bra. Hungrig hela tiden bara. Under hösten blev Soya långsamt sämre och i oktober fick jag reda på att hon hade leukos. När hon blev väldigt halt var det dags att ta farväl. Hon fick stilla somna in med sin flock runt sig. Hon fick en ros från sin husses grav med sig på färden.


Det är så tomt utan Soya och Axa. Två hundar på 5 månader. Vilken förlust för Ebba, Flisa och mig!

Vila i frid min lilla älskling! Hoppas att du fått träffa din älskade husse nu!  

 


2011.11.26: Soya NO UCH, Nord UCH, Norsk vinnare 2011 och C.I.E.


Kennel Clayhill © 2009 • Östra vägen 9, SE-263 52 Lerberget • Gunnel 076-102 04 58 • info@kennelclayhill.se